Rumsprogressiva glasögon

Den vanligaste frågan som brukar komma upp när det blir tal om terminalglasögon är ”när vet jag om jag behöver terminalglasögon”? Vad är det för skillnad på rumsprogressiva glasögon och vanliga progressiva glasögon? Det är inte så lätt alltid att avgöra när det är dags för att skaffa sig ett par rumsprogressiva glasögon. Eller vad de olika glasögonen gör för att underlätta för dina ögon. Många tror att de måste ”se dåligt” innan de behöver glasögon i jobbet, men ibland är skillnaden mellan att se perfekt och att se ok inte särskilt stor och därför kan det vara svårt att avgöra när du måste skaffa glasögon även om du inte ”ser dåligt”.

Glasögon vid datorn

Ofta är det personer som arbetar vid en dator varje dag som till slut behöver ett par terminalglasögon. Det kan börja med att du får en svidande känsla i dina ögon, att dom blir mycket fort trötta och torra samt att du drabbas av huvudvärk ofta. Kanske värk i nacken till och med. Ett par terminalglasögon eller som det också kallas; arbetsplatsglasögon, är till för att avlasta när dina vanliga glasögon (om du har några) eller ögon inte längre räcker till för att se bra. Skärmen kan göra att du överanstränger dina ögon och behöver som sagt inte se väldigt dåligt men ändå kanske du behöver ett par terminalglasögon.

Rumsprogressiva glasögon vid datorn

Rumsprogressiva glasögon är framtagna för att det dagliga arbetet vid datorn ska underlättas och ge bästa möjliga funktion så att du klarar av de dagliga uppgifterna på jobbet utan att få huvudvärk eller svidande, torra ögon. Då kommer vi till skillnaden mellan rumsprogressiva glasögon och vanliga progressiva. De sistnämnda kan fungera ganska bra i vardagen vid skärmen men om du har skärmen en bit bort så är det ofta bättre att skaffa ett par rumsprogressiva glasögon så du lättare hittar skärpan, vilket underlättar mycket för dig.