Terminalglasögon

Hur vet man att det är dags att skaffa ett par terminalglasögon egentligen, vi diskuterade just detta på senaste ridturen. Just terminalglasögon kanske är något annorlunda men vi pratade om det där med att börja se sämre och framförallt att märka att man börjar sträcka på armen när man ska läsa liten text. När man är i affären och ska försöka läsa den lilla lilla texten som finns med ingredienserna, det är ju rent av omöjligt i många fall. Fast jag tror nog kanske inte att det hade gått att läsa ens med läsglasögon.

Vem behöver terminalglasögon?

Jag har ett arbete där jag sitter framför en datorskärm i över 8 timmar fem dagar i veckan, och när jag inte är på kontoret så sitter jag hemma och skriver dagboksinlägg (typ som det här) alla övriga dagar. Kanske inte så många timmar men några blir det nog på vardagar och helger. Även om man inte sitter lika många timmar framför datorn som jag gör så håller du garanterat på med din mobil flera timmar om dagen, och tittar på tv säkert också. Allt blått ljus som kommer från våra bildskärmar gör att ögonen blir väldigt trötta och irriterade, kanske röda och torra. Då kanske det är dags att skaffa ett par terminalglasögon.

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon kallas också med andra ord för bildskärmsglasögon. Det som skiljer terminalglasögon sig från dina eventuella privata glasögon är att du i terminalglasögonen har annan styrka och kanske också en annan konstruktion i glasen. Det kan vara så, eller rättare sagt, det är ofta så att dina vanliga glasögon (om du har några sådana) inte räcker till då du kanske använder dessa i andra avseenden som för att se på långt håll eller väldigt nära håll. Då är terminalglasögon en nödvändighet för att du ska kunna anpassa dessa till bildskärmen. Många har också så kallat blåljusfilter för att skona ögonen ännu mer mot strålningen.