Hårborttagning i Borås

Hör du till den gruppen av människor som har mycket hårväxt på vissa ställen av kroppen? Kanske generande hårväxt med mörka hårstrån på ben eller i ansiktet. Det är snyggt på en man med skäggväxt men kanske inte lika smickrande på en kvinna som helst vill slippa hårväxt i ansiktet eller på benen. Som tur är finns det många salonger där du kan få hjälp med hårborttagning i Borås och självklart i alla andra medelstora och större städer runt om i Sverige. Det är många, övervägande kvinnor, som lider av kraftig hårväxt och som anser sig mer eller mindre tvingade till att genomgå en hårborttagning på någon salong eller skönhetsklinik.

Hårborttagning flera gånger

För det mesta brukar det inte räcka med att göra en hårborttagning en gång, utan beroende på hur kraftig hårväxten är och var den sitter, så kan du behöva göra flera behandlingar för att få ett bra resultat. Att säga att man tar bort hårväxten permanent är inte hela sanningen då man aldrig kan veta om ett hårstrå kommer att växa ut igen. Det som kan störa behandlingen är om du lider av någon hormonell förändring vilket då kan leda till att hårsäcken stimuleras och nytt hår börjar växa igen. Men för de flesta så räcker det med några behandlingar för att håret inte ska komma tillbaka.

Hårborttagning med laser

Efter 2-3 veckor efter behandling med laser kan man se att cirka 30% av hårväxten är helt borta, efter ytterligare några behandlingar så kan man i princip säga att hårväxten är borta. Egentligen är det så att lasern tar bort håret permanent men det som kan hända är att hårsäckar som varit i ett vilande läge kan börja växa igen men då handlar det om hårsäckar som inte är behandlade med laser utan bara har vilat under en period av någon anledning.