Diamanttavlor – det nya pusslet

Vad är en diamanttavla?

Konceptet diamanttavlor har växt så otroligt mycket det sista. Det blev introducerat först runt 2017 och har blivit väldigt populärt. Folk har jämfört det med exempelvis pussel, men att man inte behöver tänka när man gör diamanttavlor. Det är bara att koppla av och göra, låta tankarna susa iväg när du genomför det. När det kommer till pussel behöver man ju alltid tänka. Vart ska denna biten passa in – och vart ska nästa passa in? Ska man börja med en kantbit eller vara lite busig och köra i mitten? Med en diamanttavla så står det tydligt vart man ska sätta varje pärla, eller diamant.

Ständigt vardagspussel

I dagens samhälle ska man alltid vara uppkopplad. Det är inte bra för våran hjärna för den behöver ju också sin vila. Det är alltid yttre faktorer som påverkar vårt ständiga vardagspussel också. Vem ska köra barnen till träningen? Jag tror att det är en av faktorerna med diamanttavlor som gör det så himla populärt. Då man inte behöver tänka medans man gör det, är det enkelt att kolla på film samtidigt. Eller kanske lyssna på en podcast. Det ultimata är såklart om vårat huvud får vila någon gång och inte behöver ständigt tänka eller vara uppkopplad. Kanske är det något som våra vetenskapsmän ska gräva ner sig lite i? Det känns inte som något som en bloggare ska analysera, men här är vi idag. Men om vi ska koppla av våra sinnen och ibland få susa iväg, så tror jag ändå att diamanttavla är en bra kandidat för att få saken gjord.